Judo

Judo is een sport voor iedereen, jong, oud, voor zowel jongens als meisjes. Judolessen zijn er al voor kinderen vanaf 3 jaar. Tijdens de lessen judo leren de judoka’s niet alleen de technieken maar ook rollen, vallen, weerbaarheid, normen en waarden en is daarom een uitermate goede sport voor jonge kinderen. Iedereen valt wel eens of komt in aanraking met lijfelijk contact tijdens diverse andere sporten. Daarom is judo ook een goede secundaire sport.

Duizenden judoka’s beoefenen in de recreatieve sfeer met veel enthousiasme de judosport. Daarnaast is judo ook een Olympische wedstrijdsport.
Wie kent onze Olympische medaillewinnaars Anton Geesink, Wim Ruska, Henk Numan, Ben Spijkers, lrene de Kok, Theo Meijer, Mark Huizinga, Claudia Zwiers en Jenny en Jessica Gal niet.

Veel judoka’s zijn actief in de wedstrijdsport. Zij trachten elkaar met een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle te krijgen. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren.

Jigoro Kano

Judo werd door Jigoro Kano (1860-1938) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst Jiu-Jitsu.

Voor de pedagoog Kano was Judo niet zomaar een sport. Hij beschouwde het vooral als een opvoedkundige methode.

Door Judo leer je positief omgaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren, leer je hem of haar te overmeesteren.

Een van de belangrijkste uitspraken van Jigoro Kano luidt: 

"Judo kun je alleen maar leren door het te doen!"

Jeugdjudo

Jeugdjudo is uitermate geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is de basis voor de ontwikkeling van ieder kind!

Meer informatie?

Judo is voor jong en oud

Wij bieden ook judolessen aan voor beginnende volwassenen, leer judo samen met je kind. Plan je gratis proefles!

Schrijf je nu in!