0622663775          info@dulken.nl        

Ewoud van Dulken

Geboren in Amsterdam en opgegroeid in Amstelveen.
Na zwemmen, turnen, voetbal en duiken beland bij de sport Judo. Ik begon op mijn 10e met judo en ben in een kleine 6 jaar zwarte band judo geworden.

Tijdens mijn eigen judolessen ben ik gaan assisteren om zo de mede leerlingen en mijn leraar Cees Buenting jr. te kunnen helpen. Het was erg leuk en ben mij toen gaan specialiseren op het voorgezet beroepsonderwijs op het CIOS te Haarlem. Tijdens de super opleiding ben ik 2e en 3e dan (zwarte band) geworden en daarnaast ook mijn lesgeefbevoegdheden (Judoleraar A en B) gehaald.

Intussen ben ik door mijn opleiding en mijn motivatie al in vele landen, zoals Japan, Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, België, Polen, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden wezen proeven van de judocultuur.  Het voelde als een hele eer en dat heeft mij ook aan het denken gezet.

Jay van Andel

Inmiddels al 15 jaar ervaring als judoka met als leraar Ewoud van Dulken.
Al vroeg begon ik met de sport judo, ik was vijf jaar oud. Dit deden wij in de lokale gymzaal waar wij ook met school onze gymlessen hadden.

Judo was naast zwemmen mijn eerst ervaring met sport. Op acht jarige leeftijd ben ik naast judo ook gaan tennissen. Hierin werd ik gedreven door de winstpartijen. Het bleek al snel dat ik mij vast beet in de winst van elke wedstrijd die ik speelde. Zowel in de judowedsstrijden en in de tenniscompetities viel ik vaak in de prijzen. Om de top te halen moetst ik een keuze maken, judo of tennis. Ik koos tennis op het hoogte niveau en niet zonder succes.

Intussen bleef de sport judo knagen, ik ging soms gewoon even kijken bij de les of deed af en toe eens mee. Ik kon het gewoon niet loslaten.

Tijdens mijn studie aan het CIOS had ik de kans om stage te gaan lopen bij  de judoschool. Het zoog mij weer helemaal op wat leidde tot wekelijkse training en het geven van mijn eigen lessen. 

Stoppen met judo kan ik niet, het zit er gewoon in.

Motivatie van Meester Ewoud

Door al die ervaringen leer je judo op diverse manieren kennen. Je leert de mentale krachten kennen van de buitenlandse judoka’s, maar ook wanneer je niet zoveel te besteden hebt oftewel helemaal niets, dat je toch door de drive gemotiveerd kan zijn om jouw passie voor judo te kunnen beoefenen.

Die mentale krachten ontwikkelen en om te zetten in rust en doorzettingsvermogen geeft mij de kracht om door te gaan met de dingen die ik leuk vind om te doen.

De dingen waar ik het voor doe zijn: resultaat van training en inzet, mensen kunnen helpen, mijn ervaringen te delen en mensen de moed en kracht te geven om hun krachten te bundelen zodat die individu door kan gaan met zijn of haar wensen en dromen en niet het hoofd te laten hangen en alles maar voor lief te nemen.

Judo, Fysiotherapie & Fitness

Tijdens mijn studie ben ik mij ook gaan ontwikkelen in de fitnessindustrie. Ik ben mijn stages gaan lopen bij grote sportscholen en instanties waar ik Judo en Fitness kon combineren. In mijn vakanties kon ik assisteren als begeleider in de fitness. Ik heb dat met beide handen aangegrepen en ben uiteindelijk beland in de grootste fysiotherapie praktijk in de omgeving.

Daar ben ik in aanraking gekomen met de combinatie tussen fysiotherapie en fitness. Dat bevalt tot op heden heel erg goed, omdat ik daar mijn voldoening haal uit de prestaties van mijn trainingen en schema’s. Ik werk daar nu 10 jaar en ben er nog niet uitgekeken. Ik zie daar zo veel variatie in doelstellingen dat ik daar goed op in kan springen en van kan genieten. Ik werk o.a. met algemene klachten, sportblessures, COPD, hartfalen en hartklachten, citofys, neurologische klachten, diabetes, obesitas, sporters en gezonde mensen.

Na 10 jaar judoles geven heb ik besloten de stap te maken om voor mijzelf te beginnen in combinatie met mijn huidige werkzaamheden als instructeur.

Sterk, Doorzettend, Evenwichtig, Geduldig en Fanatiek!